Victory Dance Academy är medlemmar i Svenska Danssportförbundet och hos oss tränar och tävlar vi inom dansstilarna 
Disco, Hiphop & Slowdance.

 

Allmänt, reglementen och priser

Här nedan följer lite allmän information om tävlingsdans hos oss. Läs igenom reglementet (som finns nedan som en PDF-fil) där det står mera utförligt kring tävlingsregler och mer om varje disciplin.  

 

reglementediscohiphop.pdf

 

Grenar (aktuella för Victory Dance Academy):
Solo = 1 dansare & Duo = 2 dansare

 

Ålderskategorier (aktuella för Victory Dance Academy):
Children = från 10 - 12 år
Junior = från 13 - 15 år
Youth = från 16 - 17 år
Adult = från 18 år
I en duo avgör den äldsta dansaren vilken åldersgrupp man tävlar i.

 

Klasser:
R-nivå: Rekrytering och Rising Star
N-nivå: Superstar och Elit

 

Regler för uppflyttning till högre klass:
Rekrytering till Rising Star: Bestäms av huvudtränaren
Rising Star till Superstar: 6 uppflyttningspoäng
Superstar till Elit: 8 uppflyttningspoäng

 

 

Priser för tävling:
En privatlektion 30 min: 300 kronor
Under en privatlektion lärs tävlingskoreografin ut tillsammans med tävlingscoachen. Vill man ha mera tid för genomgång av koreografin bokar man en coachinglektion för det.
En coachinglektion 30min: 300 kronor
Under en coachinglektion bokar du valfri coaching i just det du behöver träna extra på. Det är du som dansare som bestämer vad som ska gås igenom/läras ut under denna halvtimme.
Bokar ni som duo delar ni på lektionspriserna.
Startavgifter för tävling: 100 - 200 kronor/tävling
Varje dansare betalar sina egna startavgifter till tävlingar de tävlar på. Avgifterna varierar beroende på antal starter och vilken klass man tävlar i och är minst 100 kronor, men max 200 kronor/tävling.  

Upplägg och villkor:
> Du gör din anmälan för att tävlingsdansa till din huvudtränare.
> Privat och coachinglektionerna är utöver dina ordinarie träningstider och struktur och tider planeras i samråd med din tävlingscoach.
> Du kan tävla i flera olika discipliner och grenar, men varje dansare hos Victory Dance Academy har en huvudstart, som tas fram i samråd med din huvudtränare.
> Nya tävlingskoreografier byts ut i samråd med huvudtränaren.
> Betalning av privat och coachinglektionerna skall göras direkt lektionen är genomförd. 
> Tävlingskoreografierna får endast användast i tävlingsyfte och skapas av din coach eller tillsammans med dig/er och din/er coach.

 Välkommen till en spännande värld ute på dansgolvet och har du frågor, prata bara med oss tränare!  

DISCO

Disco dansar man i ett högt tempo, med stora och snabba rörelser. Man ska visa allt man har under 1 minut på tävlingar. Mycket hopp, snurrar, kickar etc. Man har en puls uppåt när man dansar med mycket magpump, bodyaction, contract och release. Benämningen Disco Dance ger utrymme för fri tolkning och personlig stil. De tre bedömningskriterierna i Disco är: Musikalitet, Teknik och Utförande.

HIPHOP

Hiphop karakteriseras av ett ”groove”, ett gung i kroppen där betoningen ofta ligger på åttondelarna i musiken. Groovet/gunget är en känsla som skapas av musiken och på så sätt också förändras med musiken. Groovet kan dansas åt alla olika håll så som ner, upp, fram, bak, sida till sida m.m. Hiphopens groove har överlag en tung nedåtgående känsla i dansen så som i musiken. Men kan även ha en lättare känsla utan att tappa sin tyng så som i 90’s Hip Hop/Hype och New Jack Swing. Hiphop är en stil där det ges utrymme för fri tolkning och personlig stil. De tre bedömningskriterierna i Hiphop är: Musikalitet, Teknik och Utförande.

SLOWDANCE

Slowdance är en fusion av Jazz, Modernt och Balett och dansas till långsam musik sk. ballader. Dansens karaktär är väldigt musikalisk och dansaren ska anpassa väl till musiken, med rörelser som ska göras med förlängning som ger långa och raka linjer. Helhetsintrycket ska vara att dansaren dansar med lätthet, elegans, kontroll och spänst. De tre bedömningskriterierna i Slowdance är: Musikalitet, Teknik och Utförande.  

Följ & gilla oss på sociala medier