CAROLINA CARLSON

Carolina Carlson började dansa som 5-åring på dansskolan hemma i Tidaholm. Hon har tävlat inom danssporten i cirka 10 år, allt från ett flertal SM men även Nordiska Mästerskap till EM i Disco. Vid 16 års ålder valde hon dansinriktningen på gymnasiet, där det blev ännu fler dansproduktioner.

Hon har medverkat i flertal musikaler så som West Side Story och Familjen Addams, samt en herrans massa dansföreställningar under årens gång. Efter gymnasiet började drömmen om att få jobba med dans ta form och hon åkte utomlands för att jobba som dansare och koreograf på Cypern och Mallorca. Hon har sedan dess varit tränare samt coach för tävlingsdansare sedan 2016 och fortsätter nu sin bana som tränare hos Victory Dance Academy.

På mina lektioner vill jag fokusera mycket på teknik och skapa så breda dansare som möjligt. Detta för att ge en ärlig chans att satsa i framtiden. Jag vill fokusera mycket på vad som krävs av en dansare vilket inkluderar en hel del diskussioner utöver bara dansen. Jag vill ge alla tips jag kan redan i nuläget så alla mina dansare känner sig redo att ta sig an vad framtiden kan erbjuda. Det viktigaste på mina klasser är dock dansglädjen. Att kunna skratta tills man får ont i magen för att det där steget inte vill sätta sig, för att man, när man, får feeling tar i så mycket så att man vurpar. För det är okej att det inte blir rätt alla gånger. Det är dom minnena man minns mest från danssalen i slutändan. Det ska alltid vara roligt att gå från en danssal. Oavsett hur lite energi man haft när man ska dit så ska man gå därifrån med ett leende på läpparna och vara riktigt taggad! Ni kan räkna med en hel del ”bee bopp trrr hej och hå” - ni vet dom där ljuden i bakgrunden på låten som är det roligaste att lägga steg till - Japp exakt dom. Det må vara lite galet, men med en hobby eller en dröm som denna måste man väl ändå vara lite galen egentligen?

Följ & gilla oss på sociala medier